2011. április 29., péntek

Wittenwiler, Heinrich: A gyűrű - Jelenlegi ára: 2 285 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A gyűrűA könyv listaára: 2790 Ft. Leírás:
Heinrich Wittenwiler 15. századi tollforgató úriemberként vetette papírra szatirikus eposzát. A cselekmény középpontjában egy verekedésbe torkolló paraszti lakodalom áll, amelynek következményeként a kitörő háborúskodás során az egész falu elpusztul. A vaskos obszcenitásokban tobzódó mű azonban jóval több parasztkarikatúránál. Célja hasonló, mint évszázadokkal később a mi Petőfinké: görbe tükröt állítani a kor irodalmi divatja, jelen esetben a lovagregény elé. Ostobány falvában az igencsak rút, ám valamilyen oknál fogva nagy becsben tartott Fogdafarkam Maca kegyeinek elnyerése érdekében Taknyos Berci lovagi tornát rendez. A bárdolatlan parasztok nemeseket majmoló játéka azonban csúf véget ér a végén pedig a parasztokat csúfoló nemesi irodalom klasszikusát, Neidhart von Reuenthalt is fellépteti a szerző. Bercinek mégis sikerül meghódítani Maca szívét, aki a nászéjszakán agyafúrt módon elhiteti vele, hogy még szűz. Eközben a vendégsereg ijesztő zabálása féktelen orgiába, majd eszement verekedésbe csap. Az ezt követő háborúskodás a hadviselés szabályos menetrendje szerint zajlik, hamarosan manók és óriások is bekapcsolódnak a küzdelembe, amely apokaliptikus módon, egy dans macabre keretében ér véget. Witenwiler műve annak ellenére, hogy egyetlen pozitív figura sincs benne, didaktikusan is olvasható. A paraszti féktelenségben és ostobaságban a mértékletes, józan és művelt életforma ellentétét mutatja fel. Éppen ezért az egyes epizódokhoz kora minden praktikus tudását felhasználja: az írni tudás jelentőségét hangsúlyozza pl., hogy Maca és Berci írástudók segítségével udvarolnak egymásnak, de olvashatunk a házasság előnyeiről és hátrányairól, a keresztelő formai szabályairól, a helyes asztali viselkedésről. Megismerhetjük a legfontosabb imák, halottsiratók szövegét, bepillantást nyerünk a politikába és az orvoslásba is. Az ostrom során az asztrológiáról és a hadszervezésről, a diplomáciai lépésekről, a korabeli Európa városairól és országairól kapunk képet. Egyszóval a normális békeidőre és a rendkívüli helyzetekre egyaránt alkalmazható életvezetési tanácsokkal lát el, no és persze máig érvényes emberismeretről tanít a szerző. A kiváló fordításban élvezhető és a fordító előszavával ellátott művet érdemes ajánlani a középkor szerelmeseinek. ISBN: 978-963-263-118-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 285 Ft

Az aukció vége: 2011-05-02 17:14
. Wittenwiler, Heinrich: A gyűrű - Jelenlegi ára: 2 285 Ft