2011. június 25., szombat

Rómer Flóris: A Bakony - Jelenlegi ára: 2 050 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A BakonyA könyv listaára: 2500 Ft. Leírás:
Meseszerűen indul az a vállalkozás, amelyre a 19. század egyik legjelentősebb magyar tudósa, polihisztora, a hazai régészettudomány és műemlékvédelem megalapítója, Rómer Ferenc bencés szerzetes (ismert, szerzetesi nevén Rómer Flóris) adta fejét. A széles érdeklődésű, több tudományterületen is eredményesen tevékenykedő tudós-tanár 1859 őszén nyakába vette úti tarisznyáját és elindult a Bakony rengetegébe. Céljáról - a Bakonyalja Barátai Egyesületnek köszönhetően most hasonmás kiadásban kézbe vehető - könyvében így ír: Kisérletim rugója nem dicsvágy volt, hanem inkább azon ohajtás, hogy buzgó közreműködésemmel is segítsem fenntartani a Bakonyban elszórt becses régiségeknek emlékét ezenkivül hogy e táj terményeinek bővebb vizsgálatára serkentsem azok barátait. A veretes szavak ma is tiszteletet ébreszthetnek az olvasóban, főleg annak tudatában, hogy szerzőnk a honismertetés eddig járatlan terén kalauz nélkül rótta füzeteibe és apró céduláira úti jegyzeteit. Az eredetileg 1860-ban, barátai unszolására megjelentetett, terményrajzi és régészeti vázlatnak nevezett, ám írói teljesítménynek is elsőrangú munka emberi arcokat, hangulatokat örökít meg az utókor számára. Rómer Flóris írásának formája: levél, melyet Szünnapi levelek Ebenhöch Ferenc koroncói lelkész barátomhoz címmel folytatásokban közölt a korabeli Győri Közlöny. A rengeteg kortörténeti érdekességet tartalmazó, a könyvtárakban ritkaságszámba menő, teljes terjedelmében a százötven évvel ezelőtti kiadása óta meg nem jelent mű keletkezéséről és szerzője páratlanul gazdag munkásságáról, valamint életéről Valter Ilona nyújt nagyszerű bevezetőt. ISBN: 978-963-06-9324-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 050 Ft

Az aukció vége: 2011-06-29 16:33
. Rómer Flóris: A Bakony - Jelenlegi ára: 2 050 Ft